Betere kansen bieden aan (aankomende) automonteurs in Oeganda. Dat is het doel waar we samen met lokale partners Makanika en Kimuna Technical Services hard aan werken, mede met steun van de AFAS Foundation.

 

Bijvoorbeeld onlangs, door het geven van trainingen aan automonteurs in Kampala. Doel van de training was om 50 aangesloten monteurs meer vaardigheden aan te leren waarmee ze de kwaliteit van hun dienstverlening kunnen verbeteren. Zo leerden ze ‘soft-skills’ om klanten te behouden, kregen ze inzicht in verschillende nieuwe trends in de industrie en werd hun mechanische kennis verder vergroot over bijvoorbeeld smeermiddelen. Na afloop van de training werden de monteurs voorzien van professioneel gereedschap zodat ze op een betere manier hun werk kunnen doen. Dit scholingsprograms verbetert de positie van de monteur, vergroot de kans op meer opdrachten en daarmee een hoger inkomen. Hier profiteert niet alleen de monteur zelf van, maar ook de familie en de gemeenschap waarin hij of zij actief is.

Deze training maakt onderdeel uit van een bredere samenwerking binnen ons EQUIP programma met als doel kansarme jongeren een toekomst te bieden als automonteur. Zie voor meer informatie ook deze video.