‘WE HEBBEN HIER ALLES IN HUIS OM HET GEREEDSCHAP TE CONTROLEREN EN TE HERSTELLEN’

Daniel Kashilingi, Technisch Manager Opknapwerkplaats CSH, Mpigi Oeganda

“Eerst hadden we hier een kleine werkplaats met een handjevol gereedschap en moet je nou eens kijken!” zegt de achtentwintigjarige Daniel Kashilingi. Hij wijst naar de rekken voor hem waarop blauwe kratten vol gereedschap in alle soorten en maten staan. “We hebben nu hier alles in huis om het gereedschap dat Gered Gereedschap ons gestuurd heeft te herstellen en op te knappen.”

Daniel is technisch manager in de opknapwerkplaats in Mpigi: “Ik had een eigen bedrijfje in Kampala. We maakten allerlei ambachtelijke dingen van hout. Maar omdat we te weinig geschikt gereedschap hadden, moest ik daarmee stoppen. Ik verdiende te weinig om voor mijn gezin te kunnen zorgen. Toen Martin Mpanga van Children’s Sure House me over deze werkplaats vertelde en vroeg of ik hier aan de slag wilde gaan, hoefde ik niet lang na te denken. Omdat ik al veel ervaring had met de diverse soorten gereedschap die hier gebruikt worden, ben ik na een paar maanden technisch manager geworden. Ik leg mijn collega’s uit hoe ze met het gereedschap en het apparatuur moeten omgaan en werk ook zelf mee bij het herstellen van het ontvangen gereedschap.”

Daniel legt een plankje op een werkbank. Met zwarte verf schrijft hij er in grote letters “Tools for hire”op. “De door ons opgeknapte apparatuur en het herstelde gereedschap wordt verhuurd aan vaklieden hier in de buurt en in Kampala. Ook maken we hier zelf allerlei ambachtelijke producten, zoals tafels en stoelen. We maken ook muurdecoraties en sleutelhangers. Door de verkoop van die producten en het verhuren van het opgeknapte gereedschap financiert deze werkplaats zichzelf en kunnen mijn collega’s en ik onszelf en onze families onderhouden. Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om hier drie maanden geleden aan de slag te gaan.”

GEREEDSCHAP OPKNAPPEN, OOK LOKAAL IN OEGANDA

Als aanvulling op onze werkplaatsen in Nederland knapt Gered Gereedschap ook gereedschap op in Oeganda. Met die werkplaatsen daar zorgen we voor directe werkgelegenheid. De opgeknapte gereedschappen worden ingezet voor versterking van het lokale praktijkonderwijs en stimuleren van ondernemerschap. Een win-win situatie! 

     Mpigi, Oeganda
     Ondernemerschap
     Gereedschap voor scholen en ondernemers
     Techniek, Gereedschap opknappen

Steun vakmensen in ontwikkelingslanden

MEER PERSOONLIJKE VERHALEN UIT MPIGI

Zij profiteerden van onze steun.


Martin Mpanga
directeur Childrens Sure House

 ‘Dat gereedschap is de basis voor alles. Daarmee bieden we op vele manieren mensen een mooie toekomst!’

Lees verder


Tonny Ssali
manager

‘Zonder die opknapwerkplaats zouden ze maar moeilijk rond kunnen komen.’

Lees verder


Edward Nkwatsibwe
medewerker

‘Door mijn werk in de opknapwerkplaats kan ik mijn gezin onderhouden!’

Lees verder


Daniel Kashilingi
technisch manager

‘We hebben hier alles in huis om het gereedschap te herstellen en op te knappen!’

Lees verder

PROJECT IN BEELD