EEN VAKOPLEIDING IN DE SLOPPENWIJK VAN BUEA

Middenin de sloppenwijken van Buea staat een nieuwe vakschool, opgericht door een groep betrokken inwoners van de stad. Gered Gereedschap is gevraagd de klaslokalen in te richten met gereedschappen. Zodat de leerlingen niet alleen theorie maar ook praktijkles kunnen krijgen.

Buea is een stad in het Zuid Westen van Kameroen. De stad kent omvangrijke sloppenwijken waar grote groepen achtergestelde vrouwen en kinderen leven. Een groep inwoners van Buea besloot dat hier iets aan moest gebeuren. Ze zocht contact met buitenlandse partners. Dit heeft ertoe geleid dat in 2006 CCREAD, Centre for Community Regeneration and Development is opgericht. CCREAD heeft als doel de kansarme groepen in Buea te helpen bij het creëren van een menswaardig bestaan. Dit doen ze door vakonderwijs aan te bieden en duurzame landbouwprojecten op te zetten. Daarnaast brengen ze de waarde van mensenrechten onder de aandacht en voeren ze campagne tegen huiselijk geweld. Inmiddels heeft de organisatie een speciale adviesstatus verkregen bij de Verenigde Naties.

Toekomst als vakman na opleiding via vakschool

In Buea wonen 100.000 inwoners waarvan meer dan 61% onder de 24 jaar is. Het is dan ook hard nodig dat deze jongeren een opleiding krijgen zodat niet grote groepen in armoede vervallen. CCREAD is daarom begonnen met het opzetten van een vakschool in de sloppenwijken van Buea. Bestemd voor jongeren van 14 tot 30 jaar. De jongeren kunnen opleidingen in Kleermaken, Houtbewerking, Loodgieten, Metaalbewerking en Elektrotechniek volgen. De school gaat plaats bieden aan 100 leerlingen die een opleiding krijgen van 2 jaar. CCREAD begeleidt de leerlingen na het behalen van het certificaat naar werk of helpt hen bij het opzetten van een eigen onderneming.

Doe je ook mee?

CCREAD heeft Gered Gereedschap gevraagd de school te ondersteunen met gereedschappen om klaslokalen in te richten. Op dit moment is er niets. Wanneer Gered Gereedschap niet ondersteunt is het onderwijs voornamelijk theoretisch. Dat is niet voldoende om een goed vakman te worden. Daarvoor is het juist noodzakelijk om veel praktijkonderwijs te krijgen. Gered Gereedschap wil daarom de vakschool graag voorzien van klaslokaalsets houtbewerking, loodgieten, metaalbewerking, elektro-installateur en naaimachines. Dat kunnen we doen met jouw steun.

WAT WILLEN WE BEREIKEN?

     Inrichting van een vakopleiding voor 100 leerlingen 

OVERIGE DETAILS

     Buea, Kameroen
     Leren
     Gereedschap en machines
     100 leerlingen / 2 jaar
     Opleiding tot: timmerman, loodgieter, metaalbewerker, elektromonteur, kleermaker

BENODIGD BUDGET

     € 5.529

Doe mee! Ondersteun dit project met een gift

LOCATIE

KOM OOK SAMEN MET ONS IN ACTIE VOOR:

ZONNE-ENERGIE BIEDT JONGEREN DUURZAME VOORUITGANG

MESHCP in Oeganda maakt duurzame energie toegankelijk voor de lokale bevolking. De zonnepanelen die men installeert worden door de organisatie zelf gemaakt, in combinatie met een opleiding tot zonnepanelen-monteur. Zo leren jongeren een beroep en kunnen ze direct aan het werk. Meer gereedschap is echter gewenst om de opleiding te versterken.

     Mbale, Oeganda
     Leren
     Inrichting & versterking praktijkonderwijs
     Vakgebied: metaal & elektro
     Benodigde financiering: € 6.902

      Lees meer

EEN VAKOPLEIDING IN DE SLOPPENWIJK VAN BUEA KAMEROEN

Middenin de sloppenwijken van Buea staat een nieuwe vakschool, opgericht door een groep betrokken inwoners van de stad. Gered Gereedschap is gevraagd de klaslokalen in te richten met gereedschappen en werkplaatsmachines. Zodat de leerlingen niet alleen theorie maar ook praktijkles kunnen krijgen.

     Buea, Kameroen
     Leren
    Gereedschappen en machines
    Vakrichting: hout- en metaalbewerking, e.v.
     Benodigd budget: € 5.529

      Lees meer

EEN PAAR OEGANDESE SCHOENEN HELPT VELE SCHOENMAKERS VOORUIT

Als je arm bent is er vaak niet voldoende geld voor goed schoeisel. Daar probeert Apex Leather Works iets aan te doen. Door betaalbare schoenen lokaal te produceren en tegelijkertijd kansen te bieden aan de lokale bevolking. Bijvoorbeeld door jongeren op te leiden tot schoenmaker. Met meer gereedschappen kan Apex haar opleidingsplekken verder uitbreiden!

     Soroti, Oeganda
     Versterking onderwijs en produktie
     Gereedschappen en machines
     Vakgebied: schoenmaken
     Benodigd budget: € 4.833

      Lees meer