“DE OPLEIDING IS NU EEN STUK EFFICIENTER EN DE KWALITEIT IS VERBETERD!”

Het St. Padre Pio Integrated Skills Training Centre kreeg een aantal naaimachines van Gered Gereedschap. Directeur Nicolas Yiga is enorm blij met deze uitbreiding.

‘Via UGAPRIVI (het samenwerkingsverband van 65 regionale opleidingsinstituten in Oeganda) hoorden we dat we een aanvraag voor naaimachines konden indienen bij Gered Gereedschap. We hadden te weinig machines en dat werkte niet efficient. Onze aanvraag werd beloond met een groot aantal naaimachines, zowel mechanische als elektrische. Dat is geweldig want nu heeft iedere student een eigen lesmachine.


Onze kleermakersopleiding trekt veel meer studenten dan de andere afdelingen. We zeggen niet graag ‘nee’ tegen studenten maar dat heeft als gevolg dat drie of vier studenten moeten werken met 1 naaimachine.
Met die nieuwe machines zetten we een flinke stap vooruit. De nieuwe aanwinsten zijn van veel betere kwaliteit. Ze zijn duurzamer en gaan langer mee. Dat scheelt flink geld aan reparaties. Deze machines zijn echt veel beter dan die we normaal in Oeganda hebben. En omdat iedere student nu met een eigen naaimachine werkt wordt zijn of haar opleiding een stuk efficienter en verbetert de kwaliteit van de opleiding.

We beginnen in de eerste fase met het werken met de handmatige naaimachine. Als de student dat goed in de vingers heeft komt het werken met de elektrische machine. Daar komen die zes nieuwe machines prachtig tot hun recht. We willen dat onze studenten competent zijn met beide soorten, zodat ze goed de arbeidsmarkt opkomen.

Dat is belangrijk omdat we veel studenten hebben die geen of een beperkte formele vooropleiding hebben. We laten iedereen toe. Een aantal hebben de hoop op scholing en een toekomst compleet verloren als ze binnenkomen. Dit is hun enige kans om een vak te leren. We leren vooral praktische vaardigheden zodat ze zelf een inkomen kunnen verdienen. Nadat ze voldoende kennis en vaardigheden hebben opgedaan gaan ze stagelopen bij bedrijven. Sommigen krijgen daar een baan en anderen beginnen hun eigen bedrijf. Prachtig, daar doen we het voor.’

WAT HEBBEN WE BEREIKT?

     Versterken van praktijkonderwijs voor 30 leerlingen.

OVERIGE DETAILS

     Kampala, Oeganda
     Leren
     Naaimachines voor vakonderwijs
     Vakgebied: kleermaken

Steun vakmensen in ontwikkelingslanden

MEER PERSOONLIJKE VERHALEN VAN ST. PADRE PIO INTEGRATED SKILLS TRAINING CENTRE

Zij profiteerden van onze steun.


Sharon Diddy 
Leerling kleermaken

 ‘Deze opleiding is erg marktgericht. Je ziet dat mensen die deze opleiding volgen betere kansen krijgen om voor zichzelf te beginnen!

Lees verder


Brenda Nakakande 
Leerling kleermaken

 ‘Ik wil de beste kledingontwerper van Kampala worden!

Lees verder


Florence Namwanje 
Instructeur

 ‘Extra motivatie en uitdaging!

Lees verder

Nicolas Yiga 
Directeur

 ‘We leren vooral praktische vaardigheden zodat ze zelf een inkomen kunnen verdienen. Sommigen krijgen een baan, en anderen beginnen hun eigen bedrijf. Prachtig, daar doen we het voor!

Lees verder

PROJECT IN BEELD