‘DEZE OPLEIDING IS ERG MARKTGERICHT, DAT IS MOOI ALS JE – ZOALS IK – VOOR JEZELF WILT BEGINNEN!’

Sharon Diddy, student St. Padro Pio Integrated Skills Training Center, Kampala, Oeganda

Sharon is nu 18 jaar oud en ze studeert Mode en Design. Ze voltooide haar opleiding op “O” -niveau in 2017 (vergelijk dat met het Nederlandse VMBO niveau Basis/Kader). Daarna verder leren kan maar kost geld. Denk aan schoolgeld, uniform, boeken en nog meer. Dat bedrag kreeg ze niet bij elkaar en daarom lag haar schoolcarrière bijna twee jaar stil. We ontmoeten haar nu bij het St. Padre Pio Integrated Skills Training Center.

Ze zegt: “Ik startte deze opleiding omdat ik niet verder kon met het normale onderwijs. Ik kreeg het bedrag voor het schoolgeld gewoon niet bij elkaar. En dat gaat ook niet lukken. Daarom ben ik nu bezig aan de opleiding Mode en Design. Weet je waarom? Ik zie dat deze opleiding erg marktgericht is. Je merkt al snel dat de mensen die deze opleiding doen betere kansen krijgen om als zelfstandige te gaan werken. Hier helpen de trainers ons. Ze leiden ons op en zorgen ervoor dat we de juiste vaardigheden krijgen voordat we vertrekken. We hebben genoeg tijd om op alle machines te oefenen.’

Soepel laat Sharon zien hoe ze werkt met een mechanische en een elektrische naaimachine. Ze heeft ze echt onder controle. ‘Mooi he? En dankzij de hulp van Gered Gereedschap zijn er genoeg voor ons allemaal. Iedere student werkt met een machine terwijl de trainers ons helpen en instrueren. Die staan echt altijd klaar om ons te ondersteunen. En daardoor worden mijn vaardigheden steeds beter. Weet je trouwens dat we zelfs in onze vrije tijd kunnen komen om verder te oefenen? Ik ben optimistisch dat deze opleiding mij betere kansen voor de toekomst. Dan hoef ik niet op zoek naar een baan, maar ga ik als zelfstandige aan de slag!’

BETERE PRAKTIJKONDERWIJS VOOR KLEERMAKERS

     Kampala, Oeganda
     Versterken vakonderwijs
    Levering naaimachines
     Kleermaken

Steun vakmensen in ontwikkelingslanden

MEER PERSOONLIJKE VERHALEN VAN ST. PADRE PIO INTEGRATED SKILLS TRAINING CENTRE

Zij profiteerden van onze steun.


Sharon Diddy 
Leerling kleermaken

 ‘Deze opleiding is erg marktgericht. Je ziet dat mensen die deze opleiding volgen betere kansen krijgen om voor zichzelf te beginnen!

Lees verder


Brenda Nakakande 
Leerling kleermaken

 ‘Ik wil de beste kledingontwerper van Kampala worden!

Lees verder


Florence Namwanje 
Instructeur

 ‘Extra motivatie en uitdaging!

Lees verder

Nicolas Yiga 
Directeur

 ‘We leren vooral praktische vaardigheden zodat ze zelf een inkomen kunnen verdienen. Sommigen krijgen een baan, en anderen beginnen hun eigen bedrijf. Prachtig, daar doen we het voor!

Lees verder

PROJECT IN BEELD