300 NAAIMACHINES VOOR GOED PRAKTIJKONDERWIJS AAN VROUWEN IN CONGO!

Deze maanden voeren wij actie voor vrouwen in Congo. Aan de rand van het Kivu meer is een multifunctioneel centrum gestart waar meisjes en vrouwen een goede beroepsopleiding kunnen volgen. In een veilige en schone leeromgeving. Gered Gereedschap wil 300 naaimachines leveren ter versterking van het praktijkonderwijs. Help je mee?

Democratische Republiek Congo, een uitgestrekt land midden in Afrika. Een land met een roerige geschiedenis dat diepe sporen heeft achtergelaten. Onderwijsinstellingen leiden als gevolg van alle gewapende conflicten en de politiek instabiele situatie een wankel bestaan. Er is een chronisch tekort aan materialen en basismiddelen voor het leren van een beroep.

Vele mensen zijn met volle overtuiging aan de slag om de deplorabele staat van het onderwijs te veranderen. Zo ook de van oorsprong Congolese Marie – Cakupewa Fundiko met haar Nederlandse stichting DRCC (Democratic Republic of Congo). In de provincie Zuid-Kivu zet zij zich in om samen met lokale partners het onderwijs te bevorderen en de economische zelfstandigheid van vrouwen en jongeren te vergroten. “Onderwijs is het machtigste wapen dat gebruikt kan worden om de levensomstandigheden van vrouwen op het platteland in Zuid Kivu te veranderen”

Versterking vakonderwijs en stimuleren ondernemerschap

Een van de projecten van DRCC is een Multifunctioneel Centrum voor beroepsonderwijs en psychosociale dienstverlening aan het Kivu-meer. Vrouwen leren hier lezen en schrijven en krijgen les in landbouw, naaiwerk en zeepfabricage. De opleiding duurt een half jaar en wordt afgesloten met een staatsexamen. Zo worden jaarlijks 120 jonge vrouwen een flinke stap vooruit geholpen, die daarna bijna allemaal economisch zelfstandig verder kunnen.

Een kansrijke toekomst als kleermaker dankzij uw steun?

Dit zijn bemoedigende resultaten. DRCC wil nu een vervolgstap maken en de opleidingen uitbreiden. De stichting vroeg Gered Gereedschap om het scholingscentrum in Zuid Kivu te steunen met een groot aantal naaimachines. Gered Gereedschap wil een container vol met 120 handnaaimachines, 140 elektrische naaimachines en 40 trapnaaimachines naar Zuid Kivu verschepen. Hiervoor is een bedrag van € 5.658 nodig.

Doe ook mee!

Wil je meisjes en vrouwen in Zuid Kivu helpen aan goed praktijkonderwijs, ondersteun ons dan met een gift. Voor 50 euro doneer je al een naaimachine. Je kunt aan ons doneren via onze donatiepagina. Iedere bijdrage is welkom. Alvast bedankt voor je steun!

WAT WILLEN WE BEREIKEN?

     Versterken praktijkonderwijs van multifunctioneel centrum waar per jaar 120 meisjes en vrouwen een goede beroepsopleiding kunnen volgen. 

OVERIGE DETAILS

     Regio Zuid-Kivu, DR Congo
     Leren
     Leveren naaimachines
     Vakgebied: kleermaken
     120 jonge vrouwen per jaar

BENODIGD BUDGET

     € 5.658

Doe mee! Ondersteun dit project met een gift

LOCATIE

KOM OOK SAMEN MET ONS IN ACTIE VOOR:

BEROEPSOPLEIDING VOOR KWETSBARE JONGEREN IN KAMEROEN

In Bamenda leven vele jongeren in grote armoede. PAORP-VWC wil hier een einde aan maken door een multifunctioneel opleidingscentrum op te richten waar 300-500 kwetsbare jongeren een beroepsopleiding kunnen volgen. Om de jongeren te ondersteunen met de benodigde materialen, doet PAORP-VWC een beroep op Gered Gereedschap.

    Bamenda, Kameroen
    Leren
   Scholen / inrichting praktijkwerkplaatsen
    Vakgebied:  techniek (div), kleermaken
    Benodigd budget: € 4.439

      Lees meer

SCHOOLVERLATERS JOHNNIE EN PAUL LEREN JONGEREN EEN VAK

JOPA Carpentry workshop and technical services staat in het plaatsje Buwenge, Oeganda. De school is 23 jaar geleden opgericht door twee schoolverlaters Johnnie en Paul. Inmiddels geven zij zelf les aan jongeren om hen een toekomst te bieden. We vragen uw steun om Jopa Carpentry te voorzien van goede gereedschappen en machines.

     Buwenge, Oeganda
     Leren
     Scholen / Gereedschappen en machines
     Vakgebied: houtbewerking
     Benodigd budget: € 3.663

      Lees meer

EEN VAKOPLEIDING IN DE SLOPPENWIJK VAN BUEA KAMEROEN

Middenin de sloppenwijken van Buea staat een nieuwe vakschool, opgericht door een groep betrokken inwoners van de stad. Gered Gereedschap is gevraagd de klaslokalen in te richten met gereedschappen en werkplaatsmachines. Zodat de leerlingen niet alleen theorie maar ook praktijkles kunnen krijgen.

     Buea, Kameroen
     Leren
    Gereedschappen en machines
    Vakrichting: hout- en metaalbewerking, e.v.
     Benodigd budget: € 5.529

      Lees meer