SCHOOLVERLATERS JOHNNIE EN PAUL LEREN JONGEREN EEN VAK

JOPA Carpentry workshop and technical services staat in het plaatsje Buwenge, Oeganda. De school is 23 jaar geleden opgericht door twee schoolverlaters Johnnie en Paul. Inmiddels geven zij zelf les aan jongeren om hen een toekomst te bieden . We vragen jouw steun om Jopa Carpentry te voorzien van goede gereedschappen.

Johnnie en Paul zijn de oprichters van opleidingsinstituut JOPA Carpentry. De school bestaat sinds 1994 en heeft met groot succes veel kansarme jongeren een vak geleerd. Johnnie en Paul weten als geen ander hoe het is om geen kansen te hebben. 23 jaar geleden besloten zij te stoppen met school en te gaan werken. Ze
probeerden op alle mogelijke manieren aan geld te komen om te overleven, maar er was nauwelijks werk te vinden. Een harde leerschool met veel tegenslagen. Gelukkig kwamen zij uiteindelijk terecht in een gemeenschap waar zij de mogelijkheid kregen om te leren timmeren, monteren en glassnijden.

‘Deze vaardigheden hebben voor ons echt het verschil gemaakt, hierdoor is ons leven sterk verbeterd’.

Levenservaring delen

Deze ervaring heeft Johnnie en Paul geïnspireerd om ook andere jongeren die in dezelfde positie verkeerden een kans te geven door hun vaardigheden te delen. Johnnie en Paul hebben Jopa in 1994 opgericht als gemeenschapsorganisatie met als missie om weeskinderen, schoolverlaters, kinderen met HIV/Aids en jonge moeders te voorzien van beroepsvaardigheden. Zodat zij zelf producten kunnen maken om op de lokale markt te verkopen.
Inmiddels zijn er in totaal al meer dan 155 leerlingen geholpen aan een opleiding of baan, maar er zijn nog veel jongeren die het minder goed hebben en hulp nodig hebben die Jopa Carpentry hen graag wil bieden.

Help je mee?

We willen graag dat meer jongeren een vak kunnen leren bij Johnnie en Paul. Help je mee? Om de benodigde timmer-, metaal- en montagegereedschappen te versturen is een bedrag van €3.663 nodig. Elk bedrag is welkom. Je kunt ook aan ons doneren via onze iDeal pagina.

WAT WILLEN WE BEREIKEN?

     Versterking vakonderwijs bij Jopa Carpentry

OVERIGE DETAILS

     Buwenge, Oeganda
     Leren
     Scholen / Gereedschap en Machines
     Vakgebied: houtbewerking
     85 leerlingen

BENODIGD BUDGET

     € 3.663

Doe mee! Ondersteun dit project met een gift

LOCATIE

KOM OOK SAMEN MET ONS IN ACTIE VOOR:

300 NAAIMACHINES VOOR PRAKTIJKONDERWIJS AAN VROUWEN IN CONGO!

Deze maanden voeren wij actie voor vrouwen in Congo. Aan de rand van het Kivu meer is een multifunctioneel centrum gestart waar meisjes en vrouwen een goede beroepsopleiding kunnen volgen. In een veilige en schone leeromgeving. Gered Gereedschap wil 300 naaimachines leveren ter versterking van het praktijkonderwijs. Help je mee?

     Regio Zuid-Kivu, DR Congo
     Versterking vakonderwijs
     Levering naaimachines
     Vakgebied: kleermaken
     Benodigd budget: € 5.658

      Lees meer

EEN VAKOPLEIDING IN DE SLOPPENWIJK VAN BUEA KAMEROEN

Middenin de sloppenwijken van Buea staat een nieuwe vakschool, opgericht door een groep betrokken inwoners van de stad. Gered Gereedschap is gevraagd de klaslokalen in te richten met gereedschappen en werkplaatsmachines. Zodat de leerlingen niet alleen theorie maar ook praktijkles kunnen krijgen.

     Buea, Kameroen
     Leren
    Gereedschappen en machines
    Vakrichting: hout- en metaalbewerking, e.v.
     Benodigd budget: € 5.529

      Lees meer

BEROEPSOPLEIDING VOOR KWETSBARE JONGEREN IN KAMEROEN

In Bamenda leven vele jongeren in grote armoede. PAORP-VWC wil hier een einde aan maken door een multifunctioneel opleidingscentrum op te richten waar 300-500 kwetsbare jongeren een beroepsopleiding kunnen volgen. Om de jongeren te ondersteunen met de benodigde materialen, doet PAORP-VWC een beroep op Gered Gereedschap.

    Bamenda, Kameroen
    Leren
   Scholen / inrichting praktijkwerkplaatsen
    Vakgebied:  techniek (div), kleermaken
    Benodigd budget: € 4.439

      Lees meer