HELP KWETSBARE JONGEREN IN KAMEROEN AAN EEN ZELFSTANDIG BESTAAN

In Bamenda, het noordwesten van Kameroen, verkeren jongeren in een kwetsbare positie. Door de grote armoede en de schijnbaar uitzichtloze situatie waarin hun ouders verkeren, zien zij de noodzaak van scholing voor hun kinderen niet in en wordt er slecht omgekeken naar hun gezondheid. De Pan African Organisation for Research and Protection of Violence on Women and Children (PAORP-VWC) trok aan de bel en onderkende de noodzaak voor het aanleren van beroepsvaardigheden, zodat de jongeren kunnen werken aan een zelfstandig bestaan en zichzelf en hun families kunnen onderhouden. Om de jongeren te ondersteunen met de benodigde materialen, doet PAORP-VWC een beroep op Gered Gereedschap.

Multifunctioneel opleidingscentrum

PAORP-VWC wil een einde maken aan de vicieuze cirkel waar de jongeren zich in bevinden en deze doorbreken door een multifunctioneel opleidingscentrum op te richten. Het centrum kan aan 300-500 kwetsbare jongeren in Bamenda een beroepsopleiding bieden in voorbereiding op een zelfredzame toekomst voor zichzelf en hun families. De opleidingen zijn gericht op jongeren in de leeftijd van 12-25 jaar en worden gegeven op het gebied van onder andere timmeren en meubelmakerij, naaien en modeontwerp, schoenmakerij, automontage, brommer- en motorreparatie en kapperswerkzaamheden. Daarnaast wordt er ook lesgegeven in ondernemersvaardigheden zoals boekhouding, marketing en communicatiestrategie. Na het afronden van hun opleiding worden de jongeren uitgerust met de gereedschappen van Gered Gereedschap om hun eigen onderneming op te kunnen zetten en te werken aan een zelfstandig bestaan.

Geef jongeren in Kameroen een toekomst!

Helpt u mee om kwetsbare jongeren in Kameroen aan de armoede en werkloosheid te ontsnappen? Met uw bijdrage kunnen we de gereedschappen naar Kameroen versturen en de jongeren een toekomst geven. Steun ons met een gift, iedere bijdrage is welkom.

PAORP-VWC en Gered Gereedschap danken u voor uw hulp!

WAT WILLEN WE BEREIKEN?

     Ondersteuning van 300-500 jongeren met gereedschappen voor excellent onderwijs. 

OVERIGE DETAILS

     Bamenda, Kameroen
     Leren
     School / inrichting praktijkwerkplaatsen
     Vakgebied: houtbewerking, kleer- en schoenmaken, autotechniek
     300 – 500 jongeren

BENODIGD BUDGET

     € 4.439

Doe mee! Ondersteun dit project met een gift

LOCATIE

KOM OOK SAMEN MET ONS IN ACTIE VOOR:

SCHOOLVERLATERS JOHNNIE EN PAUL LEREN JONGEREN EEN VAK

JOPA Carpentry workshop and technical services staat in het plaatsje Buwenge, Oeganda. De school is 23 jaar geleden opgericht door twee schoolverlaters Johnnie en Paul. Inmiddels geven zij zelf les aan jongeren om hen een toekomst te bieden. We vragen uw steun om Jopa Carpentry te voorzien van goede gereedschappen en machines.

     Buwenge, Oeganda
     Leren
     Scholen / Gereedschappen en machines
     Vakgebied: houtbewerking
     Benodigd budget: € 3.663

      Lees meer

EEN VAKOPLEIDING IN DE SLOPPENWIJK VAN BUEA KAMEROEN

Middenin de sloppenwijken van Buea staat een nieuwe vakschool, opgericht door een groep betrokken inwoners van de stad. Gered Gereedschap is gevraagd de klaslokalen in te richten met gereedschappen en werkplaatsmachines. Zodat de leerlingen niet alleen theorie maar ook praktijkles kunnen krijgen.

     Buea, Kameroen
     Leren
    Gereedschappen en machines
    Vakrichting: hout- en metaalbewerking, e.v.
     Benodigd budget: € 5.529

      Lees meer

300 NAAIMACHINES VOOR PRAKTIJKONDERWIJS AAN VROUWEN IN CONGO!

Deze maanden voeren wij actie voor vrouwen in Congo. Aan de rand van het Kivu meer is een multifunctioneel centrum gestart waar meisjes en vrouwen een goede beroepsopleiding kunnen volgen. In een veilige en schone leeromgeving. Gered Gereedschap wil 300 naaimachines leveren ter versterking van het praktijkonderwijs. Help je mee?

     Regio Zuid-Kivu, DR Congo
     Versterking vakonderwijs
     Levering naaimachines
     Vakgebied: kleermaken
     Benodigd budget: € 5.658

      Lees meer