Homepage2023-09-07T10:23:52+02:00

VAN EEN OPGEKNAPTE ZAAG NAAR EEN TIMMERMAN MET EEN EIGEN ZAAK.
GERED GEREEDSCHAP MAAKT ER WERK VAN.

Gered Gereedschap steunt (leerling) vakmensen in ontwikkelingslanden met kennis, kunde en middelen. De juiste gereedschappen en machines, een gedegen vakopleiding en verdere begeleiding naar en op het werk zijn daar onderdeel van. Het geeft vakmensen de kans om een zelfstandig bestaan als bijvoorbeeld timmerman, automonteur of kleermaker op te bouwen. Zo pakken we armoede duurzaam aan en dat werkt.

Een goede vakopleiding is de basis van een praktisch beroep. Daar leer je de theorie én de praktijk. Gered Gereedschap ondersteunt vakopleidingen met gereedschappen en machines en draagt bij aan de kennis en kunde van leraren. Arme jongeren krijgen zo de mogelijkheid om naar school te gaan en een vak te leren. Leraren leren erbij en verbreden hun kennis.
Lees verder

Een vakman ontwikkelt zijn vaardigheden het beste in de praktijk. Gered Gereedschap zorgt niet alleen voor een goede start maar steunt vakmensen bij de eerste stappen op de arbeidsmarkt. Bijvoorbeeld door te zorgen voor een starterskit gereedschap, micro-kredieten voor het aanschaffen van bouwmaterialen en werkbegeleiding door een ervaren rot in het vak.
Lees verder

Gered Gereedschap stimuleert ondernemerschap. Doel is om zo de werkgelegenheid onder vakmensen te vergroten. Bijvoorbeeld door het opzetten van gereedschap verhuur- en opknapwerkplaatsen. Goed gereedschap is schaars en niet voor iedereen betaalbaar. Door het openen van deze werkplaatsen krijgen meer vakmensen toegang tot goede gereedschappen en machines.
Lees verder

SAMEN IN ACTIE

BOUW MEE AAN KANSEN VOOR JONGEREN IN OEGANDA!

MARGARET NANKINGA PENNY VAN VECECAB VRAAGT ONZE HULP

In Kyabakadde, waar de kansen schaars zijn en de jongeren dromen van een betere toekomst is er een organisatie die het verschil maakt: VECECAB. Al vele jaren zorgen zij ervoor dat jongeren worden opgeleid tot o.a. timmerlieden en kleermakers. De bevlogen organisatie is met haar inspanningen betekenisvol voor jongeren en heeft al vele levens positief veranderd. Steeds meer jongeren melden zich dan ook aan voor een opleiding VECECAB. Echter, de weinige en vaak versleten gereedschappen die de school heeft belemmeren het geven van goed praktijkonderwijs. Daarom vraagt Margaret Nankinga Penney onze hulp: ‘Als Gered Gereedschap ons zou kunnen ondersteunen, dan kunnen we onze opleiding naar een hoger niveau tillen en meer jongeren opleiden!’ Help je mee om dit mogelijk te maken?

     Versterking vakonderwijs
     Kyabakadde, Oeganda
     Leren
     Gereedschappen en  Machines
     Benodigd budget: € 3.061,=

      Lees meer

DAAROM GERED GEREEDSCHAP

CONCRETE PRAKTISCHE HULP
Al 40 jaar steunt Gered Gereedschap vakmensen in ontwikkelingslanden met kennis, kunde en gereedschappen. Onze hulp is praktisch en concreet.
We werken daarbij altijd samen met betrouwbare partners voor ondersteuning van lokale initiatieven. Directe steun zonder tussenkomst van andere partijen. Het resultaat is direct zichtbaar en meetbaar.
SAMEN ARMOEDE BESTRIJDEN
In de 26 Gered Gereedschap werkplaatsen in Nederland zijn zo’n 500 vrijwilligers actief. Praktische doeners die vol gedrevenheid gereedschap opknappen voor een 2e leven in Afrika. Samen met gereedschap-inleveraars, donateurs, fondsen en bedrijven hebben we één doel. Het bieden van concrete middelen aan vakmensen in ontwikkelingslanden voor een leven zonder armoede.
EFFECTIEF EN MET RENDEMENT
Bij Gered Gereedschap geloven we dat simpele oplossingen grote veranderingen teweeg kunnen brengen. Onze aanpak is dan ook praktisch en pragmatisch. Zo werken we al 40 jaar. Dankzij vele vrijwilligers, gedoneerde materialen en weinig overhead houden we onze kosten laag. Zo weet jij zeker dat jouw donatie goed terecht komt. En kunnen wij nog meer vakmensen helpen.

GERED GEREEDSCHAP WERKT!

Sinds de oprichting heeft Gered Gereedschap:

 2,6 miljoen

stuks gereedschap opgeknapt en verzonden

 132.000

leer-/werkplekken gecreëerd

 1.650

organisaties ondersteund

Je leest meer over onze manier van werken en behaalde resultaten op de pagina onze resultaten of in ons jaarverslag.

NIEUWS

WIE NEEMT DE VOORZITTERSHAMER VAN MIJ OVER?

Na 9 jaar in het bestuur van Gered Gereedschap zal onze voorzitter Bob de Koff volgens de statuten helaas binnenkort moeten terugtreden. Gered Gereedschap is derhalve op zoek naar een nieuwe voorzitter. Lees hier zijn oproep aan geïnteresseerden om te [...]

MEUBELMAKERS VLIEGEN UIT MET GERED GEREEDSCHAP

Je kennis als meubelmaker overdragen aan collega’s in ontwikkelingslanden, hen voorzien van de juiste gereedschappen en hen zo helpen een zelfstandig bestaan op te bouwen. Dat is één van de doelen van De Vliegende Meubelmakers. Ook deze zomer vlogen ze [...]

Ga naar de bovenkant