DIT CENTRUM OPENT VOOR MIJ DEUREN NAAR EEN BETERE TOEKOMST!

Adam Aly Matimbwa, cursist kleermaken, Temeke Vocational Training Center, Tanzania

Bij de kleermakersopleiding in het Temeke Vocational Training Center in Tanzania zijn mannen duidelijk in de minderheid: op een totaal van bijna honderdvijftig cursisten nemen zes mannen aan de opleiding deel. De negentienjarige Adam Aly Matimbwa is een van die zes mannen. Vorig jaar is hij met de cursus begonnen. “Een vriend van me volgde hier een opleiding tot elektricien. Hij vertelde me over de cursussen die je hier kunt volgen. Ik zocht op dat moment overal naar werk om wat geld te kunnen verdienen. Toen ik vijftien was, is mijn vader overleden. Mijn moeder stond er toen alleen voor. Ik heb de middelbare school niet afgemaakt. Door dit centrum heb ik nu een tweede kans op scholing gekregen. Ik kan hier een vak leren waarmee ik mijn eigen brood kan verdienen en mijn moeder financieel kan ondersteunen.”

Kleermaken en koken

Adam strijkt met zijn hand over de naaimachine die voor hem op een tafeltje staat. “Dit is een van de machines die het centrum heeft gekregen van Gered Gereedschap. Daarop ben ik gaan werken toen ik de theorielessen had afgerond. Omdat er nu voldoende naaimachines zijn, kon ik al snel na de theorielessen praktijklessen volgen. In de cursus ligt de nadruk op de praktijk. Ik ben nog geen jaar geleden met deze opleiding begonnen en kan nu rokken maken, zomen leggen en kleding herstellen. Daardoor heb ik nu al de mogelijkheid om wat bij te verdienen. Na mijn opleiding wil ik zelf een kleermakersbedrijfje gaan beginnen, maar het kan ook zijn dat ik een restaurant open, want ik heb hier ook leren koken. Dit centrum opent voor mij verschillende deuren naar een betere toekomst.”

‘DIT CENTRUM GEEFT JONGEREN WEER HOOP!’

Een van de drijvende krachten achter het Temeke Vocational Training Center is Rukia Hashimu: ‘Toen we met de kleermakerscursus begonnen, hadden we tachtig leerlingen en nu staan er zo een honderdvijftig cursisten bij ons ingeschreven. Ons centrum staat goed aangeschreven hier in de gemeenschap. Mensen staan te dringen om hun kinderen hier een opleiding te laten volgen, zeker sinds de steun van Gered Gereedschap!’

     Temeke, Dar Es Salaam, Tanzania
     Leren
     Naaimachines voor onderwijs
     Kleermaken

Steun vakmensen in ontwikkelingslanden

MEER PERSOONLIJKE VERHALEN VAN TEMEKE VOCATIONAL TRAINING CENTER

Zij profiteerden van onze steun.

Adam Aly Matimbwa
cursist

‘Dit centrum opent voor mij deuren naar een betere toekomst!’

Lees verder

Beatrice Charles
cursiste

‘Ik heb het gevoel dat ik meer met mijn leven kan doen!’

Lees verder

Mfule Joseph
lerares

‘Hun motivatie om een vak te leren, is fantastisch!’

Lees verder

Olivia Paulo Zakaria
cursiste

 ‘Hier heb ik weer geleerd te dromen!’

Lees verder

Salama Masoud Selemani
cursiste

 ‘Ik wil een eersteklas kleermaakster worden!’

Lees verder